Logo CrazyGames.com
Controller opdaget
Udforsk vores controller-kompatible spil

Solitaire spil

Hvad er Solitaire-spil?

Solitaire eller Patience er et gammelt kortspil, der er blevet spillet i mange år. I de fleste solitaire spil er målet at arrangere alle tretten kort i hver farve i rækkefølge fra es til konge. Eset danner "basis", hvorpå en to'er af samme farve placeres, efterfulgt af en tre'er, en fire'er, en fem'er osv. Denne proces er kendt som "opbygning." Spillet kræver dygtighed, et skarpt øje og taktisk spil.

Varianter af spillet

Der findes mange forskellige solitaire spil, herunder nogle smukke variationer, der sætter en drejning på de klassiske regler. Nogle gode eksempler er Pyramid Solitaire eller Thieves of Egypt. Begge er tilgængelige på SolitaireParadise, et websted dedikeret til solitaire spil.Nogle andre berømte variationer af Solitaire omfatter:

  • Builders, dette er det mest klassiske spil. Som nævnt ovenfor er formålet med disse spil at bygge kort af samme farve på esset.
  • Packers, i disse spil skal kortene samles i omvendt rækkefølge på en anden del af bordet kaldet "tableau." De kan derefter bygges i den rigtige rækkefølge på fundamenterne. Denne mellemliggende proces med omvendt opbygning kaldes "packing." Disse spil kan yderligere opdeles i underkategorier: Blokader, planlæggere og Spiders
  • Non-Builders, det er solitaire spil, der ikke bruger nogen af de ovennævnte teknikker.

En anden måde at klassificere de forskellige solitaire spil på er efter graden af afsløring af kortene.

  • Opne spil, kortene er synlige under hele spillet, og spilleren skal bruge analyse for at løse solitaire.
  • Sluttede spil, kortene trækkes fra et nedadvendt lager, og spilleren skal bruge sin dømmekraft, fordi rækkefølgen af kortene er ukendt, indtil de vises. Et glimrende eksempel på dette ville være Tri-Peaks Solitaire, der har tre pyramider af kort, som du skal matche i stedet for den normale række af 8.
  • Halvåbne spil, en hybridgruppe mellem de to ovenstående.

Historie om solitaire spil:

Solitaire er højst sandsynligt af tysk eller skandinavisk oprindelse, den tidligste skriftlige fremkomst stammer fra 1783. Internationalt set har spillet solitaire mange navne. Det kaldes ofte "Patience," især i Storbritannien, og i Frankrig kaldes spillet nogle gange "reussite."

Solitaire blev beskrevet i en tysk spilbog som et konkurrencepræget kortspil, hvor spillerne skiftes til at spille på skift eller spiller med separate kortspil. Ideen med at spille solitaire helt alene er sandsynligvis opstået, fordi folk nød at øve sig til konkurrencespil.

I 1980'erne gjorde personlige computere solitaire berømt igen. Microsoft inkluderede spillet som en del af sin Windows-produktserie siden Windows 3.0, fra 1990. I dag spilles spillet ofte online eller på tablets.


Spil den bedste online Solitaire spil gratis på CrazyGames, ingen download eller installation påkrævet. 🎮 Spil Mahjongg Solitaire og mange flere lige nu!
Vis mere